سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارای یک پنل مدیریتی بسیار قدرتمند به نام پیشخوان یا داشبود وردپرس میباشد. پیشخوان وردپرس قابل شخصیسازی است و شامل قسمتهای مختلفی است که در آن با استفاده از نصب قالب، افزونهها، مدیریت مطالب، عکسها، پیکربندی و تنظیمات کلی میتوانید سایت خود را سفارشیسازی و شخصیسازی کنید.
پیشخوان وردپرس
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند :
ورود به پیشخوان وردپرس
تنظیمات صفحه
گزینههای موجود در منوی پیشخوان وردپرس
ورود به پیشخوان وردپرس
نحوهی ورود به پیشخوان در هاست و دامنهی واقعی؛ به طور مثال: sanaweb.com/wp-admin
نحوهی ورود به پیشخوان در لوکال هاست: localhost/sanaweb/wp-admin
بعد از ورود به این آدرس فرم ورود در وردپرس نمایش داده خواهد شد.
در این بخش باید نام کاربری و رمز عبوری که هنگام نصب وردپرس انتخاب کردهاید را وارد کنید. با وارد کردن این اطلاعات و زدن دکمهی ورود، به پیشخوان در وردپرس وارد خواهید شد. پیشخوان یا داشبورد وردپرس اولین صفحهای است که پس از ورود به سایت با آن مواجه میشوید و از این پس برای انجام تمام فعالیتها و سفارشیسازی سایت خود با آن سر و کار دارید.
تنظیمات صفحه
در این قسمت میتوانید جعبههای داخل عکس را مخفی یا مشاهده کنید. با براداشتن یا زدن تیک میتوانید انتخاب کنید که کدام قسمتها در صفحه مورد نظر نمایش داده شود.
گزینههای موجود در منوی عمودی پیشخوان وردپرس
منوی عمودی واقع در سمت راست صفحه نمایانگر کلیهی گزینههایی است که در پنل مدیریتی وردپرس موجود میباشد که در ادامه به معرفی کامل هر یک از این گزینهها میپردازیم:
1. بروزرسانیها:
منوی بروزرسانیها شامل آپدیت هسته وردپرس، قالبها، افزونهها و ترجمههایی است که روی وردپرس شما نصب شده است.
2. نوشتهها:
- همهی نوشتهها: این قسمت کلیهی نوشتههای سایت شما را نمایش میدهد.
- افزودن نوشته: در این قسمت میتوانید نوشتهی خود را ایجاد و منتشر کنید.
- دستهها: در این بخش میتوانید نوشتههای خود را مدیریت و برای هر یک دسته بندی جداگانهای اختصاص دهید.
- برچسبها: برچسبها از بخشهای مهم در بهبود وضعیت سئوی سایت شما هستند، در هنگام ایجاد نوشتهها میتوانید برچسبهایی برای آنها اختصاص دهید، برچسبها کلماتی هستند که با نوشتهی خود مرتبط هستند.
3. رسانه:
- کتابخانه: در قسمت کتابخانه، کلیه پروندههای چند رسانهای (تصویر، آهنگ، فیلم و…) که در سایت قرار داده شدهاند را نمایش میدهد.
- افزودن: در این قسمت میتوانید رسانههای مورد نظر خود را آپلود و در سایت قرار دهید.
4. برگهها:
- همهی برگهها: تمام برگههای موجود در سایت شما را نمایش میدهد.
- افزودن جدید: به منظور ایجاد یک برگهی جدید و سفارشیسازی آن به کار میرود.
5. دیدگاهها:
این بخش از پیشخوان وردپرس نظراتی که برای مطالب شما در سایت ارسال میشود، نمایش داده میشوند.شما میتوانید دیدگاهها را رد، پاسخ، ویرایش و یا حذف نمایید.
6. نمایش:
- پوستهها: پوسته یا قالب شکل و ظاهر سایت شما را نمایش میدهد و بدون آنها سایت شما قابل استفاده نیست. در این قسمت میتوانید قالب سایت خود را مشاهده، انتخاب و یا تعویض کنید.
- سفارشیسازی: با کلیک روی این گزینه میتوانید ظاهر سایت (رنگ، تصویر پس زمینه، هویت سایت و …) را سفارشی کنید.
- ابزارکها: در این بخش قادر خواهید بودمجموعهای از پنجرههای کوچک و بسیار کاربردی را در قسمتهای مختلف سایت به وجود آورید. با استفاده از این ابزارکها میتوان بخشهای متنوعی مانند تقویم، جستجو، گالری، ویدیو و… را در قسمتهای مختلف سایت ازجمله فوتر، صفحهی اصلی یا نوار کناری سایت قرارداد.
- فهرستها: در واقع منو به مجموعهای از پیوندها گفته میشود که کاربر را به بخشهای دیگر سایت هدایت میکنند، ایجاد و طراحی منو در قسمتهای مختلف سایت از این قسمت امکانپذیر خواهد بود.
- پسزمینه: در این بخش پسزمینه سایت خود را میتوانید تغییر دهید.
- ویرایشگر پوسته: در این قسمت میتوانید کدهای (php) به کار رفته در سایت خود را مشاهده و ویرایش کنید، اما بهتر است در کدها تغییری ایجاد نکنید.
7. افزونهها:
- افزونههای نصبشده: افزونه یا پلاگینها مانند اپلیکیشنهای تلفن همراه عمل میکنند و انجام بسیاری از امور را برای ما آسانتر میکنند. در این بخش میتوانید افزونههای نصبشده خود را مشاهده و آنها را فعال، غیرفعال و یا حذف کنید.
- افزودن: نصب افزونههای جدید از این قسمت امکانپذیر است.
- ویرایشگر افزونه: در این قسمت میتوانید کدهای افزونه خود را مشاهده و ویرایش کنید.
8. کاربران:
- همهی کاربران: کلیهی کاربرانی که به پنل مدیریتی وردپرس شما دسترسی دارند در این بخش قابل مشاهده هستند.
- افزودن: در این قسمت میتوانید کاربر جدید (مدیر کل، نویسنده، ویرایشگر و…) اضافه نمایید.
- شناسنامهی شما: از این قسمت میتوانید اطلاعات شخصی خود را وارد یا بخشهایی از قبیل رنگبندی بخش مدیریت، تغییر تصویر نمایه، تغییر رمز جدید و… را شخصیسازی کنید.
9. ابزارها:
- ابزارهای در دسترس: در این قسمت میتوانید ابزارهای در دسترس خود را مشاهده کنید.
- درونریزی: در صورتی که از سایت دیگران یا سایت خود مطالبی چون برگهها، نوشته، برچسبها، قالبها، تنظیمات و … خروجی گرفتهاید از این بخش میتوانید آنها را به سایت خود اضافه و درونریزی کنید.
- برونبری: از این قسمت میتوانید از مطالب سایت خود (برگهها، نوشتهها، پستها) یک خروجی یا بکآپ بگیرید تا در مواقعی که این مطالب پاک شدند بتوانید آنها را برگردانید.
- سلامت سایت: این قسمت در مورد عملکرد و مسائل امنیتی که بر روی سایت تاثیر گذارند توجه دارد. این ویژگی با انجام آزمایشاتی نمره سلامت سایت شما را نشان میدهد.
- برونبری دادهی شخصی: این بخش به شما اطلاعاتی همچون نام کاربری، شناسه کاربری، عکسهای آپلود شده، تاریج ایجاد اکانت، نام نمایشی، نام مستعار و در کل فعالیتهای مربوط به پیشخوان وردپرس را نمایش میدهد.
- پاکسازی اطلاعات شخصی: قابلیت جدیدی به نام پاکسازی اطلاعات شخصی، برای بالا بردن امنیت اطلاعات به منوی پیشخوان وردپرس افزوده شده است. با کمک این ویژگی مدیر سایت به راحتی میتواند اقدام به حذف تمامی دادههای شخصی موجود از یک کاربر از روی وردپرس خود نماید.
10. تنظیمات:
- عمومی: در این قسمت میتوانید اطلاعات کاربری از قبیل عنوان سایت، معرفی کوتاه در مورد سایت، نشانی سایت و وردپرس، آدرس ایمیل، انتخاب زبان سایت و… را تنظیم و یا ویرایش کنید.
- نوشتن: این بخش مربوط به تنظیمات پیش فرض همچون دستهبندی نوشتهها، ساختار پیشفرض نوشته، تنظیم و یا تغییر سرویس دهنده ی ایمیل و… در سایت میباشد.
- خواندن: این قسمت به منبع محتوای صفحه نخست، نوشتهها، تعداد نوشتهها و صفحه دستهبندیها یا بایگانی میپردازد.
- گفتوگو: این قسمت مربوط به مدیریت دیدگاهها ،پذیرش دیدگاهها و… میباشد.
- رسانه: از این قسمت میتوانید تصاویری که در سایت خود قرار میدهید را مدیریت کنید و انداز ی آنها را بندانگشتی، میانه و بزرگ کنید و یا گالریها را براساس سال و ماه بایگانی کنید.
- پیوندهای یکتا: پیوندهای یکتا یکی از بهترین ویژگیهای وردپرس به شمار میآید و این امکان را به شما خواهند داد تا آدرس مطالب را با ترکیبی از نام نوشته، تاریخ ارسال نوشته، آیدی نوشته، ساختارها و کلمات دلخواهی تعریف کنید تا به عنوان آدرس صفحات مطالب شما مورد استفاده قرار بگیرند.
- حریم خصوصی: حریم خصوصی یک سند قانونی است که میتوانید در آن اطلاعات کاربران و بازدیدکنندگان وبسایت خود را در آن قرار دهید. مزیت داشتن این برگه این است که کسب و کار شما را از نظر مسائل حقوقی و قانونی محافظت و به افزایش جلب اعتماد مشتریان و بازدیدکنندگان کمک فراوانی خواهد کرد.
ورود به وردپرس
پیشخوان وردپرس در بین سایر پنلهای مدیریتی از سادهترین و سریعترین سیستمهای مدیریت محتوا در جهان شناخته شده است، همانطور که مشاهده کردید کار با داشبورد وردپرس، پیچیده و دشوار نیست و با کمی آزمون و خطا میتوانید از تمام امکانات آن بهرهمند شوید. امیدواریم این منبع آموزشی وردپرس به شما در ساخت و مدیریت سایت وردپرسی خود کمک کند.